Kako do hitrega in kakovostnega testiranja bakrenega in optičnega ožičenja

Širjenje interneta in pametne zgradbe, vse večje naložbe v telekomunikacijski sektor in rast podatkovnih centrov po vsem svetu povečujejo zahteve po strukturiranem ožičenju in posledično po učinkovitem testiranju omrežnih inštalacij.

Dejavnost strukturiranih omrežij, od proizvajalcev do projektantov in monterjev se srečuje s pospešeno rastjo, ki jo poganjajo konvergenca sistemov, računalništvo na robu in kibernetska varnost. Dvigovanje hitrosti, ki botruje prehajanju na uporabo optičnih vlaken, zeleno ožičenje, napajanje preko Etherneta (PoE) in druge visoko občutljive bakrene kabelske tehnologije od telekomunikacijskih podjetij, sistemskih integratorjev in podjetij za kabliranje povečuje zahteve po zagotavljanju kakovostnih inštalacij strukturiranega ožičenja. Navsezadnje tudi proizvajalci pasivne in aktivne mrežne opreme pogojujejo certifikacijo in garancije sistemov z izvedbo ustreznih testov, ki pa so zaradi naraščajoče kompleksnosti omrežij vse bolj zahtevni tako z vidika človeških virov in znanja kot tudi porabe časa.

Nova raven testiranja strukturiranih omrežij

Strokovnjaki za strukturirano ožičenje potrebujejo rešitve, ki so cenovno ugodne, hkrati pa zagotavljajo čim širši nabor zmožnosti za uporabo pri različnih tehnologijah kabelskih povezav v pasivnih omrežjih ter aplikacijah.

Sistem za testiranje strukturiranih ožičenj AEM TestPro CV100 kabelska podjetja po vsem svetu prepoznavajo kot odgovor na trende in naraščajoče zahteve pri izgradnji ožičenj, od podatkovnih centrov do pametnih zgradb.

Hitrost: rešitev po mnenju uporabnikov odlikuje izredna učinkovitost, saj je precej hitrejši od konkurenčnih naprav, kar pomeni, da lahko monterji v svojem delovniku testirajo več povezav, s čimer podjetja prihranijo čas in denar.

Enostavnost: Po drugi strani testerje AEM TestPro CV100 odlikuje enostavna in intuitivna uporaba, tako da lahko kabelsko infrastrukturo hitro in uspešno testirajo različno spretni zaposleni.

Cena: Dodatne stroškovne koristi prinaša ugodna cena, ki je občutno nižja kot pri konkurentih, še posebej, ker lahko monterji omrežij iste naprave uporabljajo za testiranje tako bakrenih kot tudi optičnih in brezžičnih omrežij.

Ena naprava za vse naloge, od testiranja do certifikacije

Ekipe monterjev tako uporabljajo samo eno napravo, z enakim uporabniškim vmesnikom za vse teste, pri čemer menjajo le vmesnike za posamezne vrste kablov, kar je še posebna prednost pri pametnih zgradbah, kjer nastopajo kompleksne kabelske infrastrukture, od optičnih vlaken, do kablov CAT6A za PoE, CCTV, avtomatizacijo in druge napredne aplikacije.

TestPro CV100 ponuja zadolženim za vzpostavitve in zagotavljanje delovanja dostopnih točk, sistemov IoT, pametne razsvetljave in varnostnih sistemov obsežen nabor testov za zagotavljanje pripravljenosti infrastrukture za podporo teh modernih tehnologij. TestPro CV100 tako recimo certificira kable CAT6A v le nekaj sekundah, vključno z vsemi standardnimi testnimi parametri in dodatnimi parametri, kot so neravnovesje enosmernega upora, izgub pri prenosu TCL in ELTCTL ter razdalja do napake. TestPro CV100 poleg tega zagotovi certificiranje optičnih vlaken 1. stopnje, v kombinaciji z OTDR pa tudi certificiranje optičnih vlaken 2. stopnje.

AEM-ov sistem poleg funkcionalno najbogatejše modularno zasnovane platforme združuje tudi programsko opremo LiveWiremap, ki zagotavlja takojšnjo zvočno in vizualno potrditev povezljivosti med končnimi točkami. Kot potrjujejo uporabniki, testiranje dodatno poenostavlja uporaba dvojnih zaslonov – na  obeh koncih povezave ter sama hitrost in enostavnost izvedbe testa in izpisa poročil