KLEIN TOOLS

Podjetje, ki ga je leta 1857 ustanovil Mathias Klein, je raslo in se razvijalo vzporedno s telekomunikacijsko in elektroindustrijo, kjer so klešče Klein prvič dobile svojo glavno vlogo.
Ko je Mathias Klein emigriral iz Nemčije v ZDA in odprl trgovino v živahnem poslovnem središču Chicaga, je “komunikacijska industrija” obsegala le nekaj golih žic, nanizanih na vitkih telegrafskih drogovih.

Morda je bilo edino delo, ki ga je Mathias Klein kdaj opravil “na pol”, prvo orodje, ki ga je izdelal, in sicer pol klešč. Pokvarjene klešče za rezanje stranic je v njegovo kovačnico prinesel telegrafski delavec. Mathias Klein je skoval in dokončal novo polovico orodja, jo zakovičil na staro in delavec je odšel na delo. Kmalu zatem se je vrnil. Druga originalna polovica orodja se je zlomila in Mathias Klein je skoval drugo polovico klešč ter tako izdelal prve kompletne klešče Klein.

Danes podjetje Klein Tools, Inc. predstavlja veliko več kot klešče Klein. Linija izdelkov podjetja se je razširila in vključuje praktično vse glavne vrste ročnega orodja, ki se poleg električne in telekomunikacijske industrije uporabljajo v gradbeništvu, elektroniki, rudarstvu in splošni industriji. Klein Tools ponuja med drugim tudi linijo opreme za zaščito pri delu.

Na mednarodni ravni so izdelki podjetja Klein Tools na voljo po vsem svetu prek dobro vzpostavljene mreže zastopnikov in distributerjev, ki imajo na zalogi izdelke, namenjene posameznim trgom. Podjetje Klein Tools slovi kot vodilni proizvajalec izdelkov za profesionalno uporabo po vsem svetu.

Blagovna znamka Klein Tools je danes na prvem mestu med priljubljenimi ročnimi orodji v elektroindustriji ter ena od vodilnih blagovnih znamk, ki jih uporabljajo pri vzdrževanju, v gradbeništvu in na področju industrije. Zvestoba podjetju Klein Tools je velika zaradi zavezanosti podjetja Klein Tools profesionalnim obrtnikom in zahtevnim uporabnikom; izkušeni strokovnjaki občutijo razliko vsak dan.

Od leta 1857 je svet doživel veliko sprememb. Podjetje Klein Tools je postalo več milijonov dolarjev vreden proizvajalec orodja … vendar je še vedno podjetje, ki skrbi za izpolnjevanje profesionalnih zahtev – in izdeluje izdelke po standardih profesionalne kakovosti. Podjetje Klein ostaja predano zagotavljanju le izdelkov najboljše kakovosti.

Podjetje Klein Tools je še vedno v lasti in upravljanju družine Klein. Neposredni potomci Mathiasa Kleina so aktivno vključeni v vse poslovne dejavnosti podjetja. Izdelke še vedno prodajajo distributerji, ki skrbijo za profesionalne uporabnike. Klein Tools še naprej izdeluje zanesljiva, učinkovita in vzdržljiva orodja in opremo. Le najboljše orodje za profesionalce.

Glavna tržišča:

  • Elektroinštalacije
  • Storitve podatkovnih komunikacij
  • Gradbeništvo
  • Telekomunikacije
  • Sistemi ogrevanja, prezračevanja in hlajenja (HVAC)
  • Vodovodne inštalacije
  • Vzdrževanje infrastrukture, tudi v težki industriji

Povezava do interaktivnih katalogov: https://www.kleintools.com/content/catalogs

Povezava do video vsebin: https://www.kleintools.com/videos