Network Service Assistant

Inovativni večnamenski tester povezljivosti Network Service Assistant predstavlja nov razred testiranja Qualification+.

Večnamenski tester Qualification+

Uporabnikom se ni več treba odločati med nakupom kvalificiranega omrežnega testerja ali kabelskega certifikatorja, saj Network Service Assistant zapolnjuje vrzel s hibridno rešitvijo Qualification+ s funkcijo Certi-Lite.

Opis

Network Service Assistant – večnamenski tester za Qualification+

Network Service Assistant (NSA) je hibridna testna rešitev, ki zapolni ločnico med kvalificiranjem in certificiranjem, ter vključuje tehnologijo Certi-Lite.  Certi-Lite sledi enosmernemu testiranju ANSI/TIA 1152-A za številne parametre, ki se uporabljajo pri dvosmernem certificiranju.  Enostransko testiranje ne izpolnjuje pogojev za odobritev garancije proizvajalca kablov, vendar za tiste, ki ne potrebujejo garancije in preprosto želijo podrobnejšo raven testiranja kablov, ki presega preprost zemljevid žic, je NSA-jeva prva rešitev za testiranje, ki ponuja Certi-Lite, in je bila na zimski konferenci BICSI 2022 s strani udeležencev dogodka izbrana za “Best in Show”.

IT-oddelki morajo pogosto zagotoviti, da kabelska infrastruktura ustreza določenemu standardu testiranja. To je potrebno za zagotovitev podpore za določeno aplikacijo ali preprosto za podporo selitvam/dodatkom/spremembam. V preteklosti je bilo za to treba kupiti dve ali celo tri različne vrste naprav za testiranje, ki zajemajo žične, brezžične in certifikacijske zmogljivosti, kar je postalo finančno nesprejemljivo. NSA je dostopen za manjši del cene, kot bi jo običajno morali porabiti za več testerjev, da bi dobili toliko testnih funkcij. Ker je NSA modularen, je dodajanje dodatnih funkcij testiranja, če se zahteve spremenijo ali če AEM dopolnjuje zmogljivosti, tako enostavno kot zamenjava testnega adapterja.

Kompleti izdelkov in dodatki

Vodnik za primerjavo kompletov Network Service Assistant (NSA)

V tem vodniku za primerjavo kompletov izdelkov vam bomo pomagali pri odločitvi, kateri komplet NSA je pravi za vas. Več podrobnosti o vsakem kompletu si lahko preberete na tej strani.

Prednosti

Certi-Lite – enostransko testiranje RF v skladu z ANSI/TIA 1152-A, ki vključuje merjenje kompleksnih parametrov kablov, kot so povratne izgube, NEXT, insercijske izgube, ACRF, dolžina, zakasnitev, prekinitev ščitenja in grafična TDR analiza napak.

Povratna zanka in napetost optičnih vlaken za hibridno napajana vlakna – testiranje enomodnih in večmodnih povratnih zank zagotavlja kakovost kabla in vključuje poročilo o vseh podprtih omrežnih hitrostih glede na zmogljivost kabla.  Vgrajeni VFL prepozna prekinitve kabla.  Optični obseg vlaken identificira nečistoče ali praske, ki bi lahko vplivale na kakovost kabla.  Meri enosmerno upornost v hibridno napajanih vlaknih.

Testiranje obremenitve PoE – Podprti so vsi standardi PoE, vključno s standardi 802.3 af/at/bt in UPoE, za poročanje o konfiguraciji PSE in popolno testiranje obremenitve s poročanjem o toku/vatih/napetosti. Poleg tega omogoča tudi dolgotrajno obremenitev vira PoE v daljših časovnih obdobjih, da se zaradi zunanjih obremenitev odkrijejo težko ugotovljivi prekinjeni padci moči.

Testiranje hitrosti večgigabajtnih povezav – NSA lahko potrdi povezavo, da zagotovi podporo Ethernetu s hitrostjo 1/2/5/5/10GBASE-T. Izvaja lahko meritve SNR pod obremenitvijo prenosa in PoE, kar zagotavlja, da bo kabelska povezava podpirala želeno hitrost omrežja.

Testiranje omrežne povezljivosti – NSA se lahko poveže z živim omrežjem Ethernet prek priključka omrežnega vmesnika 10/100/1000 ali prek omrežja Wi-Fi (potreben je adapter USB Wi-Fi Edimax EW-7822ULC). Po vzpostavitvi povezave bo NSA samodejno odkril povezane naprave v omrežju. Za preverjanje povezljivosti s funkcijo traceroute in merjenje zakasnitve lahko pingate katero koli drugo napravo.

Testiranje Wi-Fi – NSA lahko samodejno odkrije vse SSID-je Wi-Fi 2,4 GHz in 5 GHz ter z njimi povezane vrednosti RSSI (raven prejete moči). To je koristno pri odkrivanju “mrtvih območij” Wi-Fi in preverjanju povezljivosti Wi-Fi z izbirnim adapterjem USB Wi-Fi Edimax EW-7822ULC.

Do 5-letna garancija – Vse platforme Network Service Assistant imajo polno 2-letno standardno garancijo proti napakam proizvajalca od datuma nakupa.  Ob registraciji izdelka v 90 dneh od nakupa bo AEM podaljšal garancijo na 5 let.

Za več informacij o NSA, kliknite: https://aem-test.com/products/network-service-assistant/