Obletnica Egal – skupaj povezujemo že 30 let


V mesecu juniju je bilo za vse, ki smo povezani s podjetjem EGAL, nekaj posebnega. Obeležili smo 30. obletnico delovanja družinskega podjetja. Zgodba se je začela, ko sta brata Egon in Aleš Süssinger v težkih časih pred osamosvojitvijo Slovenije ustanovila podjetje kot družbo za trgovino, inženiring, zastopanje, marketing in posredovanje. Aleš je kmalu zatem svojo profesionalno pot nadaljeval v farmacevtski branži na tujih trgih, Egon pa se je leta 1996 povezal z ameriškim podjetjem Panduit, s katerim uspešno sodelujemo tudi danes.

Po letu 2015 se je podjetje močno reorganiziralo: Egon je izstopil iz podjetja, vodenje je prevzela njegova hči Una Süssinger, malo kasneje se je Uni pridružil tudi Egonov sin Peter Süssinger. Z združenimi močmi in s širjenjem ekipe kot tudi poslovnih projektov, smo prevzeli večje zastopano območje na jugovzhodnem delu Evrope. Naše povezovanje s tujimi, na svojih področjih vodilnimi podjetji, se uspešno nadaljuje.

Veseli smo, da nam naši dobavitelji, poslovni partnerji in stranke z območja jugovzhodne Evrope zaupajo že 30 let. Verjamemo, da bomo tudi v prihodnje povezovali skupaj srčne ljudi, napredne tehnologije in odlične ideje.

Obletnico smo praznovali v krogu zaposlenih z njihovimi družinami. Na spodnjih fotografijah lahko podoživite naše srečanje.


obletnica egal1

Ena prvih udeležb podjetja EGAL, d.o.o., Ljubljana na sejmih.


obletnica egal2

Predaja posebnega darila – tranzistorja, še iz časov, ko sta bila prva lastnika

in ustanovitelja zaposlena v Iskri Pržan, kjer so takšne tranzistorje proizvajali za zunanje trge.


obletnica egal3

Iskrin tranzistor hranimo na ogled na posebnem mestu v podjetju.