PODJETJE EGAL

V podjetju Egal smo zavezani k odgovornemu poslovanju in podpori skupnostim, v katerih živimo in ustvarjamo.

»Pozna 80. in začetek 90. let prejšnjega stoletja je bil čas velikih družbenih in geopolitičnih sprememb in tudi čas naše močne vizije o ustanovitvi podjetja. Na področju inženirskih rešitev smo želeli za področje elektrotehnike ustanoviti podjetje, ki bo delovalo lokalno in se povezovalo globalno. Kot dolgoročno strategijo mladega podjetja smo prepoznali v takrat prihajajoči informacijski tehnologiji, ki je hkrati pomenila tudi novo znanje in napredek za državo in regijo, v kateri uspešno ustvarjamo in rastemo.«

ZGODOVINA

Egon Süssinger, univ. dipl. inž., je podjetje Egal d.o.o. ustanovil 28. junija, leta 1990, kot družbo za trgovino, inženiring, zastopanje, marketing in posredovanje. Podjetje je bilo specializirano za področje inženiringa varnostnih sistemov, leta 1996 pa se je, zaradi vse večjih razsežnosti informacijske tehnologije, povezalo z ameriškim globalnim podjetjem Panduit. Razširitev specializacije podjetja Egal za področji strukturiranega ožičenja in podatkovnih centrov, je, v sodelovanju z vodilnim podjetjem s področja informacijske tehnologije Panduit, Sloveniji in regiji jugovzhodne Evrope prineslo novo znanje in tehnologije. Podjetje Egal je tako postalo zanesljiv partner globalnega podjetja Panduit in njihovih distributerjev z območja JV Evrope.

Pozna leta 20. stoletja so naznanila pričetek strmega razvoja informacijske tehnologije, v podjetju Egal smo v tem času navezali močne stike s partnerji na Hrvaškem in Kosovu, ter v Srbiji, Črni gori, Bosni in Makedoniji. Z močno vizijo, medgeneracijskim sodelovanjem ter prepletanjem modrosti in izkušenj, postane leta 2016 podjetje Egal ekskluzivni zastopnik podjetja Panduit za področje Jugovzhodne Evrope (Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Črna gora, Kosovo, Makedonija, Bolgarija, Albanija), z letom 2017 pa tudi za Madžarsko in Avstrijo.

Širjenje poslovanja se nadaljuje v letu 2019 s prevzemom dela poslovanja v Grčiji, ter v letu 2020, ko podjetje Egal, že tako močno sodelovanje s podjetjem Paduit, nadgradi in prevzame ekskluzivno zastopstvo še za Češko, Slovaško, Turčijo, Ciper in države t.i. CIS – Armenijo, Azerbajdžan, Belorusijo, Gruzijo, Kirgizistan, Ukrajino, Uzbekistan, Tadžikistan in Turkmenistan.

Naša misija

»Ustvarjamo in vzdržujemo odlične odnose s poslovnimi partnerji, tako da zagotavljamo učinkovito in zaupanja vredno pot na tržišču srednje in JV Evrope, s strategijo rasti in širitve v času hitrih sprememb.«

Naša vizija

Z močno vizijo, medgeneracijskim sodelovanjem ter prepletanjem modrosti in izkušenj, postane leta 2016 podjetje Egal ekskluzivni zastopnik podjetja Panduit za področje Jugovzhodne Evrope (Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Črna gora, Kosovo, Makedonija, Bolgarija, Albanija), z letom 2017 pa tudi za Madžarsko in Avstrijo. Širjenje poslovanja se nadaljuje v letu 2019 s prevzemom dela poslovanja v Grčiji, ter v letu 2020, ko podjetje Egal, že tako močno sodelovanje s podjetjem Paduit, nadgradi in prevzame ekskluzivno zastopstvo še za Češko, Slovaško, Turčijo, Ciper in države t.i. CIS – Armenijo, Azerbajdžan, Belorusijo, Gruzijo, Kirgizistan, Ukrajino, Uzbekistan, Tadžikistan in Turkmenistan.

S ciljem predajanja vodilne tehnologije na svetu in strokovnega znanja na regionalnem nivoju prodajnim podjetjem, končnim strankam, svetovalnim podjetjem, izvajalskim podjetjem in sistemskim integratorjem, smo s strani podjetja Panduit pooblaščeni center za usposabljanje in certificiranje.

Naše vrednote

ETIČNOST

Sledimo najvišjim etičnim standardom pri odločitvah in odnosih.

Znanje

Zavedamo se, da je znanje ključ do uspeha.

Kakovost in odličnost

Predani smo nenehnemu izboljševanju storitev.

Medsebojno spoštovanje

Prepričani smo, da skupaj dosežemo več kot posamezno.