UCL Swift

Podjetje UCL Swift je bilo ustanovljeno leta 1982 kot proizvajalec orodij visoke natančnosti in je pionir na področju opreme za obdelavo optičnih vlaken, drugih orodij in dodatne opreme.

UCL Swift razvija in uvaja različne izdelke za obdelavo optičnih vlaken, kot so odstranjevalci zaščite, rezalniki, večnamenske enote, varilniki z uravnavanjem obloka, varilniki s poravnavo plašča, integrirani s termičnim samodejnim odstranjevalcem zaščite in rezalnikom.

Kaj je fuzijski varilnik?

Fuzijski varilnik je naprava, ki spaja konce steklenih optičnih vlaken v optičnih kablih. S fuzijskim varilnikom lahko tudi spajate optične konektorje na optične kable. Deluje tako, da s pomočjo toplote natančno spaja konce steklenih optičnih vlaken. Postopek je nadzorovan in natančen, kar zagotavlja, da bodo steklena optična vlakna ohranila sposobnost prenosa podatkov. Konci steklenih optičnih vlaken, ki so spojeni skupaj, imajo premer le 125 mikronov, kar je približno debelina človeškega lasu.

Fuzijski varilniki so odpravili potrebo po mehanskih priključkih kot najprimernejši način za povezovanje in zaključevanje optičnih kablov zaradi hitrosti, s katero se lahko izvedejo povezave, ter trdnosti, zanesljivosti in zmogljivosti teh povezav. Fuzijsko spajanje je idealen način za povezovanje in zaključevanje optičnih kablov za podatkovne centre, optična omrežja FTTH – optika od doma ali katero koli omrežje FTTX (X se nanaša na katero koli širokopasovno aplikacijo) ali katero koli aplikacijo, kjer je zaželena največja pasovna širina in kjer je razdalja lahko eden od dejavnikov.

Kaj je fuzijski varilnik »vse v enem«?

Varilniki »vse v enem« zagotavljajo vseh 5 funkcij spajanja, vključno z odstranjevanjem zaščite, rezanjem, čiščenjem, spajanjem in zaščito – vse v eni enoti. UCL Swift je edino podjetje, ki proizvaja fuzijske varilnike »vse v enem«. Preden je podjetje UCL Swift predstavilo svoje varilnike »vse v enem«, je bilo za spajanje treba uporabiti več kosov opreme in orodij. Varilnik »vse v enem« vključuje vsa orodja in postopke, ki so potrebni za spajanje koncev steklenih optičnih vlaken ali za spajanje optičnega konektorja na nit iz steklenih optičnih vlaken. Varilniki »vse v enem« zagotavljajo kompakten postopek zaključevanja, ki ga je mogoče enostavno prenesti in izvesti v različnih notranjih in zunanjih okoljih. Fuzijski varilniki »vse v enem« podjetja UCL Swift se lahko uporabljajo za spajanje posameznih niti steklenih optičnih vlaken ali trakov vlaken, ki vsebujejo 12 niti steklenih optičnih vlaken.

Koliko časa traja spajanje FSOC (fuzijsko spajanje na konektorju) na optično vlakno?

Fuzijsko spajanje konektorja na posamezno nit optičnega kabla je mogoče izvesti v manj kot minuti.

Kako dolgo traja, da se naučimo fuzijskega spajanja?

Fuzijskega spajanja s fuzijskim varilnikom UCL Swift »vse v enem« se lahko naučite v približno 15 minutah. Tehnik, ki je seznanjen s postopkom fuzijskega spajanja, bo potreboval le toliko časa, da se bo znašel v meniju in nastavitvah, ki jih ponujajo varilniki UCL Swift »vse v enem«.

Ali lahko fuzijski varilnik uporabljamo na prostem?

Fuzijske varilnike UCL Swift lahko uporabljate na prostem. Zasnovani so za delo v zahtevnih okoljih in vključujejo zaščito pred vetrom za območje, v katerem poteka spajanje. Varilniki UCL Swift »vse v enem« so opremljeni tudi z nosilnim pasom. Nosilni pas omogoča uporabniku, da nosi varilnik in dela na območju, kjer ni na voljo delovne površine, na primer na dvižni ploščadi ali lestvi. Če uporabljate varilnik UCL Swift »vse v enem«, so vam na enem mestu na voljo vsi sistemi, potrebni za spajanje, vključno z odstranjevanjem zaščite, čiščenjem, rezanjem, spajanjem in zaščito.

Ali lahko fuzijsko spojimo tako enomodna kot večmodna steklena optična vlakna?

Spajate lahko enomodne in večmodne optične kable in konektorje. Za to morate samo pravilno nastaviti varilnik. Fuzijski varilniki UCL Swift imajo pregleden programski meni, ki vam omogoča, da konfigurirate napravo za delo z vsemi vrstami optičnih vlaken. UCL Swift ponuja tudi enomodne in večmodne konektorje, ki jih je mogoče enostavno spojiti na enomodne in večmodne optične kable. Upoštevajte, da enomodnih in večmodnih kablov ne morete spajati med seboj.

Ali lahko z varilnikom Swift spajate konektorje drugih proizvajalcev? Konektorji znamke Swift na varilniku drugega proizvajalca?

S fuzijskim varilnikom UCL Swift lahko spajate konektorje drugih proizvajalcev. Uporabiti je treba posebna držala (nosilce) za konektorje, da se zagotovi njihov pravilen položaj v fuzijskem varilniku.

Ali je UCL Swift KF4A dober fuzijski varilnik?

UCL Swift že skoraj 25 let proizvaja fuzijske varilnike za optična vlakna. Podjetje se je hitro uveljavilo kot zaupanja vredna blagovna znamka s kakovostnim izdelkom. Zelo priljubljeni fuzijski varilnik »vse v enem« je vstopil na trg leta 2010. UCL Swift je trenutno edini proizvajalec, ki ponuja izvedbo fuzijskega varilnika »vse v enem«. »Vse v enem« pomeni, da vključuje vse funkcije, potrebne za izvedbo spajanja, vključno z odstranjevanjem zaščite, čiščenjem, rezanjem, spajanjem in zaščito.

UCL Swift ponuja vrhunski izdelek po ugodni ceni. Z več deset tisoč prodanimi fuzijskimi varilniki in milijoni konektorjev »splice-on« ima podjetje UCL Swift zveste stranke, ki se vedno znova vračajo zaradi kakovosti izdelkov in podpore, ki jo nudimo. UCL Swift ponuja triletno garancijo za vse svoje nove varilnike. Za vsako novo enoto sta zagotovljena tudi dva brezplačna obiska za čiščenje, vzdrževanje in posodobitev programske opreme v triletnem garancijskem obdobju.

Ali je UCL Swift K33A z uravnavanjem obloka dober fuzijski varilnik?

UCL Swift že skoraj 25 let proizvaja fuzijske varilnike za optična vlakna. Podjetje se je hitro uveljavilo kot zaupanja vredna blagovna znamka s kakovostnim izdelkom. Zelo priljubljeni fuzijski varilnik »vse v enem« je vstopil na trg leta 2010. UCL Swift je trenutno edini proizvajalec, ki ponuja izvedbo fuzijskega varilnika »vse v enem«. »Vse v enem« pomeni, da vključuje vse funkcije, potrebne za izvedbo spajanja, vključno z odstranjevanjem zaščite, čiščenjem, rezanjem, spajanjem in zaščito. K33A je enostopenjski fuzijski varilnik in uporablja elektrodo, ki omogoča do 18.000 spojev, ter vgrajeni rezalnik, ki lahko opravi do 77.000 postopkov rezanja.

Naprava K33A uporablja 6 motorjev za premikanje stojala za steklena optična vlakna in natančno poravnavo oblokov pred spajanjem. UCL Swift ponuja vrhunski izdelek po ugodni ceni. Z več deset tisoč prodanimi fuzijskimi varilniki in milijoni konektorjev »splice-on« ima podjetje UCL Swift zveste stranke, ki se vedno znova vračajo zaradi kakovosti izdelkov in podpore, ki jo nudimo. UCL Swift ponuja triletno garancijo za vse svoje nove varilnike. Za vsako novo enoto sta zagotovljena tudi dva brezplačna obiska za čiščenje, vzdrževanje in posodobitev programske opreme v triletnem garancijskem obdobju.

Več informacij na: www.uclswift.com