Zlata bonitetna odličnost

Ponosni smo, da že tretje leto zapored izkazujemo bonitetno odličnost AAA, ki ga podeljuje družba Dun & Bradstreet. Prejeli smo Zlato bonitetno odličnost AAA in s tem spadamo med najbolj zanesljive slovenske poslovne subjekte. Tako izkazujemo, da smo zanesljiv in zaupanja vreden partner z nizkim tveganjem.

Družba Dun & Bradstreet ima večletno tradicijo v podeljevanju certifikatov bonitetne odličnosti. Bonitetna ocena odličnosti predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost gospodarskih subjektov. Temelji na računovodskih izkazih subjektov za zadnje poslovno leto in napoveduje varnost poslovanja v naslednjih dvanajstih mesecih. S certifikatom bonitetne odličnosti podjetja stopijo v klub slovenskih »odličnjakov«, kjer se po aktualni analizi družbe iz julija 2022 nahaja zgolj 14,2 % podjetij z nadpovprečno kakovostjo poslovanja, to je 27.288 podjetij od 191.522 registriranih v 2021. Zlato odličnost dosega 0,6 %, v najvišji razred (AAA) se je sicer uvrstilo 1,8 % podjetij.

Najboljša podjetja odlikuje izjemna plačilna disciplina in dobri poslovni odnosi, hkrati pa dosegajo odlične poslovne rezultate in skrbijo za zadovoljstvo vseh vpletenih v delovne procese. Podjetja izkazujejo nadpovprečno kakovost poslovanja, kar pomeni večjo učinkovitost in dobičkonosnost ter manjše tveganje pri poslovanju.

Vsem poslovnim partnerjem, strankam, kupcem, dobaviteljem in sodelavcem se za izkazano zaupanje iskreno in srčno zahvaljujemo! Veselimo se, da bomo naše skupne izzive uspešno izvedli tudi v prihodnje!